ГЕРБ не искат да управляват, поне не и в момента…

Абсурдната и нелепа кандидатура на Мария Гаргамел от Хаджидимово да бъде министър-председател на правителство на ГЕРБ, показа само едно: ГЕРБ не искат да управляват! Поне не и в момента.

Единствено ако бяха номинирали позабравената Лиляна Павлова, можеше да предизвикат повече отвращение и неодобрение. Борисов явно осъзнава какво се случва в момента и не желае да носи отговорността за тежките решения, които предстоят и то при напълно нестабилен парламент и евентуално плаващо мнозинство.

Парламентаризмът в България е не само в криза, но и в катастрофа. Отвращението към политическите партии доведе до отлив на гласоподаватели, като разединението в обществото се вижда и в Народното събрание. Никой няма мнозинство, преимущество и така и се очертава да продължи. Стига някой да не направи грешка.

Затова всички стъпват на пръсти и не искат да рискуват. От една страна, американците неистово натискат за редовно правителство. За да ни въвлекат във война. Но дори психодесните осъзнават, че едно подобно решение ще обрече политическата сила, която се съгласи с него. И ще я изхвърли от властта за много дълго време. Естествено, не могат да откажат да изпълняват заповеди, но могат да ги направят неизпълними.

С абсурдни и нелепи предложения. Каквото е на Гаргамела от Хаджидимово. Каквото и да си говорим, Борисов не е глупак. Достатъчно политически инстинкт за самосъхранение има. Едно правителство в тази криза със съответните неприятни решения, ще доведе до загуба на местните избори от ГЕРБ наесен. А това ще е фатално за партията, защото тя по този начин държи работодателите, малките общини, обществените поръчки и т.н. А, и избирателните списъци да не забравя. Който държи местното самоуправление, само той може спокойно да управлява държавата.

Затова и ГЕРБ няма да рискуват. Естествено, за всичко ще изкарат виновни другите. И да не пропусна и Костадинов – изявлението, че Мария Габриел била женският вариант на Плевналиев, ме изуми. Нима Плевналиев е мъжкият вариант?!?! Потресаващо заключение, с което не мога да се съглася.

Който и от ГЕРБ да хванете, усещането е за лепкава и мазна корупция и предателство. Играят ни отново сценки. Наивниците се връзват. Останалите очакват развръзката. И тя няма да е в България!

Елена Гунчева-Гривова

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!