Сестрата на загиналото момиче на бул. ”Сливница”: Ани се върна от Франция заради Явор

Загиналата в катастрофа на столичния бул. “Сливница” Ани се е върнала от Франция в България заради Явор. Това разказа нейната сестра Марина пред Нова ТВ. 

В две поредни вечери хора, живеещи в близост до мястото на катастрофата, се събраха на протест, като почетоха паметта на Ани и Явор и поискаха мерки, за да не стига до подобни инциденти. Столичният общински съвет ще изслуша министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев заради произшествието. 

18-годишният шофьор, причинил тежката катастрофа, оправда удара с това, че е бил заслепен от движещите се в насрещното автомобили. Той има книжка от 2 месеца, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

“Дори и да е бил заслепен шофьорът, не мога да разбера как оправдава това скоростта, с която се е движил. Заслепен ли си, намаляваш скоростта и спираш. А на всички камери се вижда как прелита през булеварда”, коментира Марина.

Тя описа Ани и Явор като чисти души, винаги усмихнати, спокойни, искащи да помогнат, да направят нещо за всеки. “С цял един живот пред тях, с много планове и амбиции, живот, който им беше отнет, и то по много нелеп начин”, каза тя.

Сестрата на загиналото момиче допълни, че разбира колко е тежко и на семейството на шофьора, но “тяхното момче е живо и те могат да го прегърнат, на нас тази привилегия ни беше отнета”.

По думите на Марина Ани и Явор се познават от деца. След това всеки продължил по пътя си. Но през 2019 г., след като Ани и Марина се прибират за коледната си ваканция от Франция в България, младежите излизат на среща и впоследствие се събират. 

По време на пандемията през 2020 г. Ани решава да се върне у нас заради Явор. В България отворила студио за татуировки. 

Марина описа сестра си и Явор като млади и амбициозни хора, които са имали да дадат много. Както бащата на Явор разказа, младежите са се готвели за сватба: “Допреди 1-2 седмици разменяхме снимки за булчински рокли”. 

Тя е категорична, че на 18 години един човек е пълнолетен и отговорен и трябва да си понесе последствията: “Щом е имал силата да кара с такава скорост, сега да има силата да излежи това присъдата си”. 

“Искам да помним широките им усмивки са в слънцето, което ще ни топли, любовта им ще е във всяка глътка въздух, за да ни напомни, че това е най-важното – да обичаме и да бъдем обичани”, каза Марина.