Трагедия: 13-годишно момче се самоуби в Пловдив, според някои – заради слаба оценка

Училището, където е учело детето

13-годишно момче се е самоубило в дома си в Пловдив, съобщиха от Районната прокуратура в града. 

Около 15:30 ч. във вторник е получен сигнал за откритото дете. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като не са установени данни за насилствена смърт.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, за да се установят причините за смъртта. Образуваното досъдебно производство е за подпомагане или склоняване другиго към самоубийство. 

“Тепърва се изясняват причините, извършват се множество действия по разследването, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи кое е подтикнало детето да посегне на живота си”, посочи районният прокурор Петър Петров, цитиран от в. “24 часа”. 

Зам.-районният прокурор Атанас Илиев допълни, че няма да бъде изнасяна повече информация. “Трагедията наистина е огромна”, коментира той. 

От училището, където е учел шестокласникът, съобщиха, че отменят всякакви чествания и тържества до края на годината. 

“С прискърбие съобщаваме, че вчера в следобедните часове, в дома си, почина наш ученик. До края на учебната година отменяме участието си във всякакви чествания и тържества. Светла памет!”, написаха от ОУ “Душо Хаджидеков” на сайта си. 

Детето е сложило край на живота си заради слаба оценка по математика. Това споделили родители на негови съученици пред “Марица”.

Всички родители са потресени, някой от децата  дори не искат да ходят на училище. Според други източници, 13-годишният ученик не е получил двойка, но имало вероятност да получи такава, което също му повлияло.

24 часа, Марица, Оф нюз