Айде, Фончо! Преслава и Коцето се подиграха на отнемането на колите на пилите шофьори / ВИДЕО

На фона на критиките на експерти към отнемането на автомобили на пияни и дрогирани шофьори, не закъсняха и шегите за ситуацията.

Вече ви запознахме с “народното творчество”, създало колажи с шеговити въпроси на гърба на потърпевшите, замесвайки и КАТ. Това се вижда от публикации, разпространени във Facebook:

Предприемчиви граждани се интересуват за цените на конфискуваните возила, а други виждат и неочаквани ползи. След вълната от пияни и дрогирани зад волана, които бяха залавяни по пътищата в последните месеци, водачи смятат, че с новата акция трафикът значително ще се облекчи.

Не липсват и мнения, че с конфискуваните возила може да се запълни цяла нова автокъща.

Вижте някои от ироничните публикации, които провокира новата санкция срещу водачите:

Оказва се, че към забавата са се присъединили и някои от “известните”. Например Преслава и Константин публикуваха в Инстаграм забавен скеч по темата, озаглавен “Айде, Фончо”. В случая Фончо е Коцето, а Преслава се е настанила на задната седалка на луксозен автомобил и подканя колегата си да седне на шофьорското място. Малко по-късно обаче тя, имайки предвид новата ситуация с отнемането на коли на нарушители, пита:

„Коцко, ти да не си пил. Да не ми вземат майбаха заради теб?“.

„Не съм пил. Доктор Радева каза да не пием“ – отговаря Константин.

Новата мярка предизвика много дискусии, тъй като тестовете за наркотици често дават грешни резултати, особено при взимането на някои лекарства. “В петък може да сте в Ротердам и да изпушите една цигара с трева абсолютно законно. След това в понеделник да ви спрат в България, вие да сте съвършено трезвен, но да станете осъден престъпник с конфискуван автомобил”, написа по-рано в профила си във “Фейсбук” депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Явор Божанков.

glasnews.bg