Бобоков, Златко Баретата, политолог, бизнесдама… ето кои дойдоха на погребението на Ал. Петров / СНИМКИ

Без висшочайшие присъствие на политици от Сглобката премина погребението на убития Алексей Петров – Трактора. Семейството на Киро Петков и татко му Петко – чийто спонсор, ментор и приятел бе Петров не бяха видяни от медиите. Не дойде и дългогодишният приятел, съперник и съдружник на бившата барета Бойко Борисов. Общо взето нямаше никакви политици.

Братът на Алексей Петров – Огнян, както и Марчело Джотолов, подсъдим с него по делото Октопод, дойдоха първи за погребението на бившата барета заедно с майката на Петров Диляна.

Възрастната жена бе спряла да се храни след разстрела на сина й, разказаха близки преди дни.

С автомобил с дипломатическа регистрация се появи се и разследваният от прокуратурата за аферата с вноса на отпадъци от Италия – Пламен Бобоков. От адвокатите ма Трактора присъстваха Ина Лулчева и Лъчезар Таков.

Сред скърбящите бе забелязана бизнесдамата Ваня Червенкова, Златомир Иванов – Баретата, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров. Баретата изпраща втори колега от отряда на баретите само за два месеца след смъртта на Ангел Христов от тандема Братя Галеви.
Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова също дойде да уважи паметта на спонсора си заедно с шефа на федерацията по карате.

След като напусна „ТАД груп“, Бойков започна работа при Алексей Петров. Неговият шеф в отдела Явор Колев също дойде. Именно Колев като шеф на отдел „Киберпрестъпност“ задържа Бойков.

Политологът Стойчо Стойчев бе друг от опечалените. Дойде и Владимир Сиркаров от Съюза за стопанска инициатива, чийто председател бе Петров. Пристигна и бившият зам.-градски прокурор Роман Василев.

Погребението на Трактора ще се проточи до 16 часа, на място в Бояна присъстват над 500 души. Идват и автобуси граждани от родния му край в Тетевен. Бившият съветник в ДАНС и ъндъргаунд легенда е помак, който на 8 годишна възраст по съвет на треньора си се прекръщава от рожденото Асан Юмеров на Алексей Петров.

На място има охрана на гробищния парк, частни градове и патрул на полицията. Медиите не се допуснаха вътре. Петров беше погребан в затворен ковчег, тъй като единият куршум, изстрелян от убиеца, го порази в лицето и отнесе половината му глава.

bnews.bg