“Известия”: Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната си

„Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация. Това каза на 17 февруари министър-председателят Николай Денков в разговор с кореспондента на Известия Семьон Бойков.“ 

Новината е изведена на челно място в популярния руски сайт.

На журналистически въпрос дали санкциите оказват влияние върху икономиката на страната, Денков отговори: „Няма значение дали ще пострада или не“.

Според него „много неща са важни“ за българския народ и уж санкциите са едно от тези неща, пише Известия.

Денков каза още, че Украйна има перспективи в бъдеще да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Той отбеляза, че алиансът има „много ясна посока“ за развитие на блока за периода до 2030 г.

По-рано, на 9 декември, в българския парламент избухна свада за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна . Сбиването беше предшествано от словесна престрелка, лидерът на българската опозиционна партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се възмути от факта, че България „дава милиарди на Украйна“ за сметка на собствените си граждани.

Преди това на 4 декември българският президент Румен Радев блокира предоставянето на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника. Радев подчерта, че тази техника може да се използва за охрана на границата на страната и оказване на помощ на населението при природни бедствия и аварии.

На 24 октомври политологът Дмитрий Журавльов предположи, че България, заедно с Унгария и Гърция, може да стане първата страна, която ще спре да подкрепя Украйна, припомня още Известия.

kritichno.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!