Осем пътници от круиз, изоставени на остров, от дни гонят кораба си

Осем пасажери на круизен кораб, останали в африканската островна държава Сао Томе и Принсипи, от дни се опитват да настигнат кораба на норвежка компания, който се движи по западното крайбрежие на Африка, предаде Си Ен Ен.

Безумното бягане на групата започва след като на 27 март обиколката на пътниците на острова се проточила повече от очакваното. Според изявление на Norwegian Cruise Line, те са се върнали със закъснение на кораба.

„8 гости, които са били на острова по време на частна екскурзия, която не е била организирана от нас, са пропуснали последната възможност за връщане на кораба и не са спазили времето за качване на всички на борда – 15:00 ч. местно време“, се казва в изявлението.

„Въпреки че това е много неприятна ситуация, гостите са отговорни да се уверят, че ще се върнат на кораба в упоменатия час, който се съобщава по интеркома на кораба, в ежедневната комуникация и се публикува непосредствено преди да слязат от кораба“, се казва още в изявлението на компанията.

От Norwegian Cruise Line казват и че паспортите на пасажерите са предадени на местните пристанищни власти, за да могат гостите да си ги получат.

Круизната линия заяви, че тъй като гостите са били на частна екскурзия и са пропуснали посочения час, те са отговорни за разходите за придвижване до следващото свободно пристанище, за да се присъединят отново към кораба.

„Казахме си, че времето ни наистина намалява, а организаторите ни обясниха, че няма проблем и че могат да ни вземат до час“, разказва една от пътниците, Джей Кембъл.

Тя казва още, че туроператорът на групата се е свързал с капитана, за да обяви, че пътниците идват, но ще закъснеят. Когато се върнали, корабът все още бил на пристанището, но капитанът не ги пуснал на борда.

Така групата останала без багажа си, а повечето пътници не са имали кредитни карти, които да се приемат на остров Сао Томе и Принсипи. Затова семейство Кембълс е похарчило хиляди долари от своята карта, която е била единствената работеща, за настаняване и стоки от първа необходимост за групата.

Според заседналата двойка от Южна Каролина Джил и Джей Кембъл, които са се свързали със Си Ен Ен, групата от 8 пътници е прекарала 15 часа в пътуване през 6 държави, за да се опита да се присъедини отново към круиза в неделя, на 28 март, в Гамбия.

Корабът обаче не е могъл да акостира този ден „поради неблагоприятни метеорологични условия, както и поради ограничения на приливите и отливите, които изискват определено време за безопасно преминаване“, заявиха от круизната линия.

Семейство Кембълс разказват, че групата не се е отказала и се е опитала да стигне до Сенегал, където корабът е трябвало да пристигне във вторник, на 2 април. Круизният кораб е пристигнал рано във вторник на пристанището в Дакар, Сенегал.

Круизната линия съобщи, че се е свързала с групата относно корекцията на маршрута и е предоставила разрешение да се присъединят към кораба в Сенегал, както и че ще възстанови на гостите пътните разходи от Банджур, Гамбия, до Дакар, Сенегал, пише bTV.

24 часа

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!