New York Times: Кандидатът за президент на САЩ Кенеди-младши има паразит, изял част от мозъка му

Независимият кандидат за поста американски президент, племенник на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, Робърт Ф. Кенеди-младши, каза, че през 2012 г. в мозъка му е открит мъртъв паразитен червей, който причинява загуба на памет и объркване.

Според The ​​New York Times през 2010 г. Робърт Кенеди-младши, след като чичо му, сенатор Едуард Кенеди, почина от рак на мозъка, обърнал внимание на здравословните си проблеми. По-специално, той се тревожел за загуба на памет и замъгляване на съзнанието. Тогава той се обърнал към невролозите, които лекували чичо му.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

През 2012 г. самият Кенеди-младши каза, че на SIM картите на мозъка му е открито тъмно петно, погрешно прието за тумор. Лекар от презвитерианската болница в Ню Йорк обаче предполага, че политикът има мъртъв паразит в главата си.

Лекарят смята, че паразитен червей е влязъл в главата на Кенеди-младши, изял е част от мозъка му и е умрял. В същото време лекарите обявиха, че са открили киста с останките от паразита на изображението.

Какъв точно е бил този червей и как е попаднал в мозъка на политика, не е известно, но Кенеди-младши предположи, че може да се е заразил по време на пътуване до Южна Азия.

Някои експерти в интервю за NYT предположиха, че става дума за ларва на свинска тения, а Клинтън Уайт, професор в катедрата по инфекциозни болести в Тексаския университет в Галвестън, изрази съмнение, че червеят може да е изял част от мозъка, тъй като този паразит живее от хранителните вещества, идващи от тялото.

През същия период, в който политикът беше диагностициран с паразита, той беше диагностициран и с отравяне с живак, което също повлия на когнитивните увреждания и неврологичните проблеми.

Политикът каза, че това отравяне може да бъде свързано с яденето на голям брой сандвичи с риба тон, съдържащи този метал – към такова хранене се придържал той по време на диетата си.

Сега кандидатът за президент заяви, че е здрав. Той излекувал загубата на памет и се отървал от последствията от наличието на паразита.

Превод: GlasNews