Президентски съветник уличи Плевнелиев в куп лъжи след поредната му тв изява

Тъй като, т.нар. „фактчекъри” са слепи и глухи за изказванията на някои бивши и настоящи политици, ще се наложи да вляза в тази роля и да поговоря за фрапиращото интервю, което бившия президент Росен Плевнелиев даде днес в ефира на BTV.

Г-н Плевнелиев твърди, че на 26 април 2012 г., когато в авиобаза Граф Игнатиево се разби МиГ-29УБ, Румен Радев не е искал да участва в импровизираната пресконференция на тогавашния министър на отбраната Аню Ангелов. Истината е че по това време ген. Радев е на официална командировка в Португалия – факт, който лесно може да се провери.

Бившият президент твърди и че за онзи инцидент имало пълна прозрачност, за която той лично настоявал. Дали? Лично аз нямам спомен тогавашният военен министър или тогавашния командир на ВВС да са дали ясно обяснение за инцидента. Нямам спомен и да е публикуван докладът от разследването на случая. Г-н Плевнелиев е едва на 60, не би трябвало паметта да го подвежда така.

След това се твърди, че имало някакво замаскиране, в резултат на което планираното за 14 септември събитие се превърнало в „авиошоу”. Отново трябва да припомням, че събитието бе в рамките на приетата от кабинета „Денков” Национална програма за отбелязване на 20-годишнината от членството на България в НАТО. В решението на МС изрично е записано, че става въпрос за открит летателен ден. Как става това „маскиране” и какво цели то, са въпроси към г-н Плевнелиев.

Бившият президент повтори пак лъжата за изтритите записи. Не, г-н Плевнелиев, никой нищо не е трил. Факт, който може да потвърди всеки присъствал журналист, оператор или фотограф. И въобще, към кого е насочен този нескопосан удар? Към служебният министър Запрянов, на когото е пряко подчинена Военна полиция, ли?

И като стана въпрос за Военна полиция – не, ръководството ѝ не е сменено веднага щом Румен Радев е станал президент. А ако г-н Плевнелиев е имал някакви съмнения към тази институция, то защо досега си е мълчал?

И още – г-н Плевнелиев, явно станал експет за една нощ, обяснява как се провеждат авиошоута и кой лети на тях. Не трябвало такива пилоти да летят, трябвало други да летят и тн. Ще припомня по-долу един клип с реакцията на същия господин на открития летателен ден, който се проведе на софийското летище през 2014 г. Тогава г-н Плевнелиев обикаляше, нахилен, като ряпа, обираше народната любов и хвалеше хората от българските ВВС, които показаха способностите си. Не, г-н Плевнелиев, тогава не летяха „специално обучени пилоти от граждански клубове и висши асове”, за които сега бълнува, летяха редови пилоти от състава на ВВС и ВМС.

И в заключение, г-н Плевнелиев много иска да знае истината. Много държи на нея! Добре тогава, нека започнем с търсенето на истината за едни заменки на общински терени около Бизнес парка, или работите с едни офшорки, или пък едни панамски истории около превъртането на едни пари с една немска банка… Или пък не, комай на бившия президент не му е толкова до истината.

Синергията между изказванията на г-н Плевнелиев и г-н Делян Пеевски е забележителна. Забележително е и че набора от полуистини и лъжи, които бившия президент безсрамно тиражира в ефир, се изричат и от други политически инфлуенсъри, пишман политици и самонабедени експерти. Каква е целта на тази акция? Справедливост? Търсене на истината? Принципни позиции? Не, целта е една гнусна политическа атака, за сметка на паметта на мъже, които дадоха живота си за България.

ПП

Въпреки настойчивостта на водещата в BTV, така и не разбрахме какво г-н Плевнелиев е направил за България, отвъд самохвалството, че бил се срещнал с 28 държавни глави през 2016 г….

Димитър Стоянов

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdimitar.stoyanov.7311%2Fposts%2Fpfbid029Y9dbuDunJ8fGesBjm3wUqXWZ6qHohLRh4gVqm9qUfiWyyXQezS9xnxz4KXfy9EBl&show_text=true&width=500

Валентин Георгиев

Recent Posts

Ученик забрави 15-килограмовата си раница в автобус в Пловдив / СНИМКИ

Ученическа раница е намерена в автобус на градския транспорт в Пловдив. Мъж е открил загубената…

1 hour ago

Безконтролна наглост: Телекомите обжалват забраната да начисляват неустойки в агресивната им търговска практика

Трите мобилни оператора обжалват заповедта на председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Мария…

2 hours ago

Нови вълна експлозии на комуникационни устройства, използвани от “Хизбула”, жертвите се увеличават

Най-малко трима души са загинали и десетки са били ранени при нови експлозии на комуникационни…

2 hours ago

Tочно това е лицемерието на жълтопаветника

Точно за този типаж човек говоря. Жълто-паветно-лицемерно-поведение-Бебо Халваджян.  Човека е известен предимно с това, че е…

4 hours ago

13-годишният Калоян Гешев счупи световен рекорд по математика

Пореден успех за 13-годишния Калоян Гешев. Математикът, за когото вече сме ви разказвали, стана световен…

5 hours ago

Ето с какво Лео Бианки нахрани Джокович и Гришо след мача и издаде тайни за нашия какво си хапва / СНИМКИ

Преди години Лео Бианки разкри и хранителните вкусове на самия Димитров. „С Григор сме приятели и…

6 hours ago