Пускат на свобода мъжът, убил на пешеходна пътека 19-годишната Виктория, срещу 2000 лева гаранция

Мъжът убил на пешеходна пътека в София 19-годишната Виктория излиза на свобода срещу 2000 лева гаранция. 59-годишният шофьор излиза на свобода. По-рано прокуратурата поиска мярка “домашен арест”, пише “България Он Еър”.

Според свидетели на инцидента и разследващите, 59-годишния Валентин Иванов е шофирал с висока скорост да се вреже в близката спирка на градския транспорт и да удари смъртоносно 19-годишното момиче. Прокуратурата поиска домашен арест заради посоченото в епикризата заключение той да остане на домашно лечение, след като днес е бил изписан от болницата.

Според адвоката на обвиняемия по време на фаталния инцидент на шофьора му е прилошало. По време на заседанието стана ясно, че в епикризата, издадена на Иванов от спешния център “Пирогов” е посочено, че той има епилепсия.

Затова ще бъде назначена нова медицинска експертиза за лекарствата, които взима. А според защитата, в болницата той е бил в неадекватно състояние. 

Съдът определи искането на прокуратурата като неоснователно, тъй като няма опасност мъжът да извърши други престъпления и му наложи парична гаранция в размер на 2000 лв., която трябва да бъде платена в срок до 15 дни. В съдебната зала не стана ясно как Валентин Иванов е с издадена шофьорска книжка от 2019, а телковото му решение за диагноза епилептичен пристъп е от преди 15 години. От прокуратурата заявиха, че ще се извършат допълнителни съдебни експертизи, за да бъдат установени фактите.


Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!