Годината на Черния воден заек: Какво НЕ трябва да се подарява за Новата 2023-а

Краят на годината наближава, а темата за избор на новогодишни подаръци за близки и приятели става все по-наболяла. Всички търсим идеи за необикновени дарове, които обаче да се харесат на любимите хора.

Но има ли правила, които да спазим при идването на годината на Черния воден заек. Оказва се, че има вещи, която трябва да избягваме да подаряваме, ако желаем да си спечелим покровителството на “патрона” на идната година. А така ситуацията с избора на подаръци за малки и големи става още по-сложна.

Ако ги дарите, Заекът може да се разгневи и да има негативни последици не само за Вас, но и за човека, приел вещта. Ето с кои подаръци е необходимо да сте внимателни – някои от тях Черният заек няма да хареса, а за други се счита, че носят лош късмет.

Не трябва да се даряват парфюми! Символът на 2023 г. не обича острите миризми. Ако човекът, на когото искате да направите подобен подарък, не го е поискал изрично, попадате в “черния списък” на Черния заек.

Лош вариант се оказват и предметите, свързани с хигиена и вода. Например – гелове за душ, шампоани, балсами, халати и чехли. Признаваме, че без съмнение подобен избор е бърз, лесен и неособено скъп, но и емоцията  от подобен подарък и без това е спорна. В някои култури кърпата е част от обредните предмети, а да се даряват чехли се счита за лош знак.

Ситуацията с огледалата също не е проста. Оказва се, че и този предмет в някои култури се счита за магически, дори окултен. Ето защо на Нова година не е желателно да се поднасят подобни изненади. Ако въпреки това държите да поднесете именно огледало, тогава се подсигурете. Поднесета огледалото опаковано и донесено от склад, така че в него първи да се огледа новия му собственик.

Избягвайте да дарявате и часовници за Нова година. В далечни времена се считало, че е лош знак да бъдат дарени в период на преход, пише Life.ru. Каквато се явява датата 31 декември, когато се приминава от старата в следващата година. Дори днес някои считат, че така часовниците отмерват времето до смъртта.

Ако вече сте подготвили такъв подарък, не се плашете. Трябва да се договорите с човека, на когото ще го дарите за прост ритуал. Чисто символично той трябва да откупи вещта за себе си. Тогава няма да се появи отрицателно влияние.

Но какво може да дарим за празника в Годината на Водния Заек?

Символа на 2023 – Черният воден заек, отговаря за семейния уют. Той ще оцени всички подаръци, които ще помогнат на стопаните на дома в бита. Стойността не е на първо място за Заека, така че търсете вещи в подходящата ценова категория. Важно е да откриете дар, който е практичен и полезен. Друга важна характеристика трябва да бъде натуралността и екологичността. Но избягвайте предметите от кожа.

Може да изберете вещи от стъкло или кристал,например вази и др. Различните битови вещи и посуда също са добър вариант за подарък.

Но най-важното условие е да подарите нещо, което ще е нужно на конкретния човек. Затова не се притеснявайте да го попитате направо. Ако този вариант не се получи –  смело подарете просто пари.

Превод: GlasNews.bg