Руски журналист сподели архивно ВИДЕО с насмешката на Зеленски при думите на Путин за статута на Донбас

На кадрите, показани от журналиста, се вижда, че президентът на Украйна се усмихва по време на речта на руския лидер. „Сигурен съм, че многострадалният украински народ рано или късно ще въведе истински и много тежки санкции срещу този, който доведе страната до катастрофа“, каза Зарубин, съобщава ТАСС.

Журналистът от телевизионния канал “Россия-1” Павел Зарубин коментира включването си в санкционния списък на Украйна, а също така сподели видео, което е заснел с мобилния си телефон по време на срещата на Нормандската четворка (Русия, Украйна, Германия и Франция). ) в Париж, който се проведе през декември 2019 г.

“Имам един личен спомен за Зеленски. Самият аз заснех тези кадри с мобилен телефон в Париж през 2019 г. Начинът, по който Зеленски се държеше, когато чу думите за Минските споразумения и призивите за мир”, казва журналистът в коментар към видеото.

Кадрите, публикувани от журналиста, показват как украинският президент Володимир Зеленски се усмихва, докато руският лидер Владимир Путин говори за специалния статут на определени региони на Донбас според Минските споразумения.

„Сигурен съм, че многострадалният украински народ рано или късно ще въведе истински и много тежки санкции срещу този, който доведе страната до катастрофа“, казва Павел Зарубин.

На 15 януари Володимир Зеленски подписа указ за влизане в сила на решението на Съвета за национална сигурност и отбрана за санкции срещу 198 души, включително режисьора Андрей Кончаловски, телевизионната водеща Ангелина Вовк, Родион Мирошник, както и някои руски военни кореспонденти и журналисти. Текстът на документа е публикуван на сайта на кабинета на държавния глава. Санкциите ще са в сила 10 години.

Източник: ТАСС, Гласове