Ужасяващи СНИМКИ от трагедията в Монтанско! Рязаха вратата на снегорина, за да извадят трупа на шофьора

Появиха се първи снимки от смъртоносната катастрофа на международния път Е-79 между Монтана и Видин.

Днес шофьор на снегорин загина на пътя за „Дунав мост” 2 в Монтанско.

Виновен за ужасяващия сблъсък е шофьорът на турски ТИР, който влязъл в завой преди село Смоляновци. Тежкият камион е пътувал в посока Дунав мост 2, съобщава BulNews. 

От снимките стават ясни мащабите на трагедията. Шофьорът на снегорина не е имал никакъв шанс да оцелее.

Необходими бяха часове, за да може пожарна да пробие до мястото на инцидента. Със специална техника вратата на водача е била отрязана, за да могат спасителите да стигнат до тялото на загиналия мъж.

Тече операция по преместването на двете машини и освобождаването на натоварения международен път.

Снимки: BulNews

Движението при Смоляновци е блокирано и за момента трафикът от София към Дунав-мост 2 при Видин-Калафат  е пренасочен по обходен маршрут – път 3-112 през село Ружинци във Видинско, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сняг вали на много места в страната.

Пътищата са заледени. В Монтана пътищата са проходими при зимни условия, с изключение на блокирания при село Смоляновци участък, съобщи дежурният в пътното управление в Монтана. По шосетата на региона чистят и опесъчават 43 машини. Особено трудно е в прохода Петрохан в Стара планина, който е най-прекият път от Монтана, Берковица и Видин към София. Там шосето преминава на 1760 метра надморска височина, снегът вали още по-обилно, но засега се разчиства и проходът е проходим при зимни условия. Остава наложеното ограничение в Петрохан да не преминават автомобили с тегло над 12 тона, уточни дежурният.