Шеф в „Лидл“ с обяснение за високите цени, намекна за ново поскъпване

Изп.директор на „Лидл“ в България Милена Драгийска намекна, че предстои ново увеличаване на цените на основните хранителни продукти. В интервю пред колегите от вестник „Капитал“ тя уточнява, че веригата на доставки е „много сложна“, а в последните години „заради пандемията допълнително се усложнила“.

„Бизнесът ни е толкова комплексен, че нима искаме да кажем на фирмите, които ни предоставят камиони, за да придвижим стоките от логистичните центрове до филиалите, че не трябва да получат адекватно възнаграждения ли“, обяви Драгийска.

Според нея днес виждаме на рафтовете стоки, произведени преди няколко месеца при съвсем други условия и заради това не бивало да „опростяваме коментара“ по такъв начин, че едва ли не хранителните вериги вдигали цените без основание.

Милена Драгийска, главен изп.директор на Лидл България

Трудно можело да се правят коментари върху намеренията на правителството да извършва контрол на цените на храните, допълни шефът в Лидл..

В последните дни клиенти на управляваната от нея верига показаха драстични примери на завишени цени на стоките от този хипермаркет в България. (ВИЖТЕ ТУК)

ОТ ФОРУМИТЕ:

Тази да обясни защо кашкавал произведен в Турция, е по-евтин в Лидл Германия, отколкото в Лидл България. Явно транспортът Турция-Германия е по-евтин от Турция-България?!? Абе на луди ли ни правите? Да ви *** ЕвроГейския съюз, чиято основна цел беше да вземат хора да работят в западните страни, а на останалите да продават боклуци на високи цени и да изнасят парите пак към западните страни. БОЙКОТ за такива вериги, Българин там не трябва да стъпва!

Просто бойкот на всичко, което е на безобразни цени. Да ги заболи. Последната седмица излизат сравнения с цяла Европа по отношение на цените и е видно от Луната, че нещо при нас силно куца. Една лакомийка се вихри….

Флагман