Петков в истерия: “Нестабилният Радостин Василев” е записвал политици от ПП и ДБ, за да няма правителство

“Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез “емоционално нестабилния” депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да изваде “сглобка” от 4-минутен запис, съставен от десетчасови записи и извадени от контекста реплики, каза Кирил Петков на извънреден брифинг тази вечер.

Той заподозря синхрон между Василев и президента Румен Радев, който бавил връчването на втория мандат, за да няма правителство.

“Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и “Демократична България” и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание.

Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. 

“Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

“Ние ще успеем да сменим тях или те ще разбият нас и България”, каза Петков.

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията.

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове. 

Пeтков намекна, че зад “активното мероприятие” стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.