Eто как “Билла” и “Лидл” гонят крадците

Идва краят на крадците в хипермаркетите, които необезпокоявано си похапваха и пийваха сред щандовете, а най-после мушкаха нещо неплатено в чантата. Големите магазини, към този момент единствено „ Лидл ” и „ Билла ” взеха решение да се спасят от загубите и последваха европейската процедура на хипермаркетите в чужбина – вкараха наложително чекиране на изхода.

Така всеки клиент, към този момент напазарувал и платил продуктите си, е задължен да чекира на особено устройство с кода на касовата си записка, с цел да излезе от магазина. През малката врата минават и клиентите от касата, и тези от устройствата за самообслужване.

Ако се окаже, че сте не запомнили или изгубили касовия бон, мъчно ще излезете през вратата, по тази причина го пазете деликатно. Новото предписание е изключително значимо за разсеяните или бързащи купувачи на самостоятелните каси, които постоянно не помнят бележката на джоба на устройството за самообслужване или даже на касата.

Сега към този момент тази небрежност ще им излезе през носа, тъй като без талончето, изходът е затворен.

Хранителните вери ги от дълго време са пропищели от клиенти, които пробутват трика да платят част от продуктите на касата, а една-две дреболийки да мушнат в чантата.

Този номер учудващо минаваше до момента и никаква тревога на изхода не сигнализираше, че от магазина излизат купувачи с открадната стока.

Сега обаче царството им завърши, разясниха търговци в един от огромните магазини в София.

Всъщност към този момент има даром интервал, до момента в който всички магазини снабдят салоните си с сходни устройства. Засега „ спирачките ” на изхода са инсталирани единствено в някои филиали на главните вериги. Практиката към този момент е въведена в „ Билла ” на столичната улица „ Раковски ”, както и в „ Лидл ” в кв. „ Хаджи Димитър ”. 

Източник: lupa.bg