Епицентър: Вежди Рашидов напуска парламента още днес

Вежди Рашидов напуска парламента още днес.

Това е категоричното му решение, което той съобщи пред Епицентър.бг.

Всеки момент декларацията за оставката му като народен представител ще бъде внесена в деловодството на Народното събрание.

Вчера Рашидов обяви, че ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента след края на август.

По-късно Рашидов е размислил и е решил още днес да приключи парламентарната си и политическа кариера.  В деловодството на парламента ще бъде депозирана и оставката му като председател на Комисията по културата и медиите, който той вече обяви.

Всичко ще бъде гласувано на първото заедание на есенната сесия на Народното събрание в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията.

След развихрилия се скандал от непремерените му думи по време на почивката на парламентарното заседание, което прие по-тежки назакания за домашното насилие, от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста в комисията, както и този на член на ИК на ГЕРБ. Минути след това Рашидов обяви, че напуска двата поста. 

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.

По време на протеста в София снощи демонстрантите също поискаха оставката на Рашидов като народен представител. А за тази вечер отново е предвиден протест с искане бившият председател на парламента да го напусне окончателно.

Очаквайте подробности

Епицентър