Слави Василев: Нямам думи! Ние сами ще помолим Брюксел да ни отнеме правото да внасяме руски петрол

Значи, нямам думи!

Преди две седмици в един разговор при Мартин Карбовски казах, че ни управлява една продънена, наведена категория хора, която съвсем скоро може да направи една чутовна глупост, свързана с базовата ни енергийна сигурност.

Описах хипотезата с леко присвито сърце защото си викам – ментално увредени, продадени, наведени, ама чак пък толкова! Може и да греша. И ето, че хипотезата настана.

Понеже имам време и нещо, напоследък така, поради някакви причини, медийните ми участия рязко намаляха – ще трябва да си общувам с Вас тук.

Впрочем рейтингът, който правя в предаванията, които имат “YouTube” канал, съвсем не е лош. Във въпросното участие при Карбовски, например, материалът е по-гледан от всичко, което се е появило след мен в канала, включително лидери на парламентарно представени партии. Тоест това, което имам да казвам се чува, гледа и има някаква стойност за зрителите. Но както и да е.

Та, новината. Парламентарната икономическа комисия приела днес на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Вижте само как са го наименували закона.Законза контрол и прилаганена ограничителните мерки с оглед на действията на Русия дестабилизиращи положението в Украйна.

Така, законопроектът, внесен от Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев на 28 юли 2023 г., предвижда в 30-дневен срок от влизането му в сила Министерският съвет да отмени дерогацията за България за руския петрол.

Знаете ли какво означава това?

Ще ви го преведа. Ние сами ще помолим Европейската комисия да ни отнеме правото да внасяме руски петрол.

Нарича се дерогация, защото предишното правителство беше издействало България да получи ИЗКЛЮЧЕНИЕ от общата забрана за внос на руски петрол на територията на ЕС.И ние сега ще се помолим да ни отнемат това право?!?

Ще го напиша пак. Ние, сами, по собствена воля, ще помолим Брюксел да спре да ни разрешава да внасяме руски петрол.

И знаете ли защо? Дръжте се здраво.

Ще се помолим да ни спрат разрешението да внасяме руски петрол защото….ще ограничим финансирането на Путин. За да му попречим, бе.

Ама вие по-безумни хора виждали ли сте? Не бе, честно ви питам.Ще направим така, че дизелът да стане 4лв, за да попречим на Путин.

(Да не говорим, че дизелът от тази рафинерия отиваше в по-голямата си част в Украйна за снабдяване на отбранителните им способности.)

Е това ни управлява. Честито!

Слави Василев