Стана ясно кой е убиецът на 23-г. Стела от Бургас – истински рецидивист на пътя, освен дрогиран е бил и пиян

Господин Господинов е истински рецидивист на пътя 

24-годишният Господин Господинов е убиецът на бургазлийката Стела Маринова, научи Флагман.бг. Срещу името му има цял поменик от пътни престъпления.

Както писахме шофьорът, премазал младото момиче, е с 21 наказателни постановления. 

Пет от глобите му са за превишена скорост и са на стойност 1100 лева. Господин е бил заснет да шофира градско камиона си с 30 км над превишената скорост, заради което е глобен с 600 лева. Има фишове за шофиране без технически преглед, светлини на автомобила и отнемане на предимство.

Както Флагман.бг вече съобщи Окръжната прокуратура в Сливен ще иска постоянен арест за шофьора. Припомняме, че в кръвта му се откриха следи от метамфетамин и наркотици. Господин и до този момент не може да даде адекватно обяснение как се е стигнало до инцидента.

Не става ясно какво го е накарало да влезе с висока скорост в аварийната лента и да помете Форда на Стела и приятелките й. Повече подробности се очакват при днешното гледане на мярката му за неотклонение в Сливен.

Дрогираният шофьор на тира, който блъсна кола на „Тракия” и уби 23-годишната Стела Маринова от Бургас, е дал положителна проба и за алкохол, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът стана в участъка от магистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три момичета. Колата им била спряна в аварийната лента, защото спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с множество нарушения на пътя. По данни на полицията е санкциониран 21 пъти с фиш за различни нарушения.

Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. Добрата новина е, че двете са в стабилно състояние и вече няма опасност за живота им. Третата потърпевша е освободена, тъй като по тялото й имало само натъртвания.

Окръжният прокурор на Сливен Ваня Белева пък заяви, че ще се назначи съдебно-оценителна и автотехническа експертиза за превозното средство. 

Окръжната прокуратура вече привлече към наказателна отговорност шофьорът на товарният автомобил за това, че е нарушил правилата за движение, добави тя. 

Пред бТВ пък началникът на „Охранителна полиция“ – Сливен комисар Димитър Кикьов каза, че дрогираният водач, има над 470 лв. неплатени фишове. 1100 лв. са платени за превишена скорост.

„Сред санкциите на шофьора, причинил трагедията, има и такива за невключени светлини през деня, неносене на документ“, каза Кикьов.
 

Флагман