СОС не успя да си избере председател, нов опит след седмица. Ще бламират ли Борис Бонев?

Столичният общински съвет не успя да си избере председател днес. Нито един от номинираните – Борис Бонев (“Продължаваме-промяната-Демократична България” (Спаси София), Диана Тонова – БСП, Красимир Гълъбов – “Възраждане” и Пламен Данаилов от “Има такъв народ” не получи необходимите 31 гласа. 

Най-много гласове получиха Борис Бонев и Диана Тонова. В първото гласуване участваха 47 съветници, 4 от бюлетините са недействителни, Бонев получи 23 гласа, Диана Тонова – 9, Гълъбов – 8 и Данаилов – 3 гласа. 

СОС не успя да си избере председател и на балотажа. В него участваха 44 души, 12 бяха недествителните бюлетини, Бонев получи 23 гласа, а Тонова – 9 гласа. 

ГЕРБ-СДС не издигнаха своя кандидатура и не участваха в избора на председател на СОС. 

Не подкрепяме вижданията на ПП-ДБ-СС да решават проблемите на софиянци с “плаващи мнозинства”. Представете си как се договарят плаващи мнозинства по 120 доклада за всяко следващо заседание на съвета? Няма стабилно управление, изградено на плаващи пясъци, заяви председателят на предишния СОС Георги Георгиев от ГЕРБ. 

Днес най-голямата група в съвета са 23 съветници, тоест в сходна с нашата ситуация и те трябва да издържат първия си изпит. След всичко изговорено от тях и клетвите им в кампанията, че няма да търсят подкрепа от нас, ние няма да гласуваме за тяхната номинация. Очакваме от тях да поемат отговорност за всичко, което са обещали и е време да изпълнят, коментира още той. 

В понеделник в 10 часа ще е следващото заседание на Столичния общински съвет. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!