МВнР и МВР с първи коментари: 17-те български моряци на борда на “Верила” са задържани в Ирландия, 500 кг е кокаинът

Външното ни министерство е изискало информация за кораба “Верила”. Това стана ясно от коментар на външен министър Мария Габриел. Тя остана лаконична по темата, предаде Нюз.бг.

Повече информация за българския кораб, на който в ирландското пристанище “Шанън Фойнс” бяха намерени наркотици за 20 млн. евро, разкри колегата й от вътрешното ведомство.

Има такъв случай, потвърди силовият министър Калин Стоянов. На борда са били 17 български граждани и един украинец. Те са задържани.

Количеството открити на кораба наркотици – кокаин е 500 килограма, стана ясно от думите на Стоянов. Тепърва ще излиза информация, каза той. МВР тепърва ще прави анализ на транспорта на наркотици, посочи вътрешният министър.

Ирландските власти са поискали информация от МВР за самоличността на задържаните. По случая работи и Министерството на външните работи, посочи вицепремиерът Мария Габриел. 

Двамата заедно с министъра на правосъдието Атанас Славов участват в представянето на мобилното приложение “Помогни ми”, което ще се ползва от жертвите на домашно насилие.