Daily Mail: ЦРУ откри “напълно непокътнати” НЛО

Американски шпиони са успели да открият поне девет потенциално извънземни превозни средства, две от които “напълно непокътнати”, съобщи Daily Mail, позовавайки се на три анонимни източника.

Източниците, за които се предполага, че са били информирани за строго секретни операции, са заявили пред британското издание, че основният участник в извличанията е била Службата за глобален достъп (OGA) – клон на Дирекцията за наука и технологии на ЦРУ, създаден през 2003 г.

“Има поне девет превозни средства. За различните от тях е имало различни обстоятелства”, заяви един от източниците. “Това е свързано с физическото състояние, в което се намират. Ако се разбият, ще бъдат нанесени много щети. Други, два от тях, са напълно непокътнати”.

ЦРУ разполага със система за откриване на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), “докато те все още са маскирани”, и помага на специални американски военни части да спасяват останките, ако “нечовешки кораби” кацнат, разбият се или бъдат свалени, допълва източникът.

Друг анонимен източник описва ролята на OGA като “основно улеснение” за американските агенти да получат достъп до области, където обикновено не биха били допуснати.

“Те са много умни в това да могат да стигнат навсякъде по света, където пожелаят”, казва вторият източник.

Според в. “Мейл” повечето операции на OGA са свързани със “заблудени ядрени оръжия, свалени сателити или технологии на противниците”, но някои мисии са свързани с извличането на НЛО – или, както правителството на САЩ предпочита да ги нарича, “неидентифицирани аномални явления” (ИАН).

 Задачата е просто да го задържим и да опазим тайната му”, казва един от източниците. “Действителното физическо извличане се извършва от военните. Но то не се съхранява под военен контрол, защото те трябва да водят твърде много документация. Така че те започват да я изнасят доста бързо в частни ръце”.

Двама от източниците заявиха, че ОГА координира действията си с екипи на Делта Форс или SEAL, работещи под ръководството на Съвместното командване на специалните операции на САЩ (JSOC), или с Екипа за ядрена аварийна поддръжка (NEST), за да възстановят потенциално извънземните кораби.

“Нямаме нищо за вас по този въпрос”, заяви JSOC в писмен отговор до британското издание. Говорител на NEST заяви, че служителите на агенцията “редовно се сблъскват с материали с неизвестен произход”, но “никога не са се сблъсквали с материали, свързани с ВАП”.

 Един от източниците описва ЦРУ като “ръководител на портфейла” на операцията по издирване на НЛО. Възстановените радиоактивни материали се изпращат в национални лаборатории, управлявани от Министерството на енергетиката, докато изпълнители от “авиационно-космическата отбранителна индустрия” обработват “други нерадиоактивни материали – и непокътнати кораби”, твърди източникът.

След като през юли трима военни и разузнавателни информатори свидетелстваха за програмата за извличане на НЛО пред Конгреса на САЩ, лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър спонсорира законопроект, който ще изисква от правителството да разкрива “възстановени технологии с неизвестен произход и биологични доказателства за нечовешки разум”. Този Закон за разкриване на програмата за извличане на информация от ВАР беше приет като част от Закона за разрешаване на националната отбрана за 2024 г. през септември.

19 минути