На “Тракия” е като след война, верижни мелета блокираха аутобана, има и тапа, дълга 8 километра

Няколко катастрофи са станали на автомагистрала „Тракия“ след 14 часа в събота. Инцидентите са в района на 101-2 км. на аутобана. 

“Внимание ! Има застой в областта на с Мало Конаре, посоката е София – Пловдив. Колоната се движи бавно”, съобщава интернет потребител в социалната мрежа Фейсбук. 

“За тези, които пътуват по магистралата, внимавайте, има катастрофа и движението е спряло, буквално блокирано. Карайте разумно. 10 коли са на сандвич, след половин километър пак няколко коли са се ударили”, алармира шофьорка, попаднала в задръстването.

Десетки коли изчакват, други се движат като костенурки. На място има и полиция. 

Инцидентите са леки, няма пострадали хора, нанесени са само материални щети по автомобилите, съобщиха от пазарджишката полиция. 

Тежка катастрофа блокира напълно АМ „Тракия“ на 100 километра след столицата в посока Бургас. За това съобщават участници в движението, които са останали в тапата и вече 40 минути не могат да се придвижат в образувалата се близо 8-километрова опашка.

Инцидентът е станал около 14:30 ч. Информатор на Флагман, който се намира в колоната, казва, че първите полицейски коли, движещи се в аварийната лента в посока на катастрофата, са преминали около 14:50 ч. Това означава, че затапването на магистралата ще става все по-сериозно в следващите 30-40 минути.

Нямаме яснота дали има жертви и пострадали. Ако сте планували пътуване по тази магистрала, изчакайте, за да не прекарате вечерта на студено в тапата.

От АПИ пък съобщиха, че движението в изпреварваща лента при км 102 на АМ “Тракия” в посока Бургас е временно ограничено поради ПТП.


Трафикът се осъществява в активната лента и се регулира от “Пътна полиция”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!