Обръщат с хастара училището на Ивана от Дупница, момичето е било тормозено

Няма резултат от издирването на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница, съобщи този следобед кметът на града Първан Дангов, предаде Днес.бг и БТА.

Той бе категоричен че “утре ще разпореди вътрешна проверка на гимназията, където е учило момичето, ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение”.

Причина са коментирите по мрежата и твърденията за недобро отношение към момичето и малтретиране от страна на съучениците ѝ. Ще се проверяват действията на директора на учебното заведение, на класния ръководител и на училищния психолог.

Според него целият ресурс на държавата се полза постфактум, посочвайки случаите със Сашко в Перник и този в Дупница с Ивана.

Според кмета – ако има нарушения и те са довели, съзнателно или несъзнателно, до случващото се, то трябва да има наказания. С доклада от вътрешната проверка Дангов ще информира Министерството на образованието и РУО-Кюстендил

Кметът обяви, че за да не се стига до подобни инциденти, ще събере още в предстоящите дни всички директори на училищата в Дупница. По негово мнение ние родителите, не само на момичето, а като цяло, са виновни за ситуации като с Ивана.

До момента издирването на момичето, което продължава трети ден, не дава резултат. В търсенето се включват полицаи, жандармерия и доброволци, проверявани са множество места, както и районът, обрасъл с гора, храсти и трънаци между Дупница и АМ „Струма“ но засега без резултат.