Денков скочи като ужилен от Румен Радев: Тази игра на думи беше много неподходяща

Премиерът захапа президента.

Да почетем Левски означава, че трябва да се борим всеки ден за свобода, за достойнство, за равноправие, за европейско развитие, за да бъдем равни на другите европейски народи. Това става с дела, а не с думи.

Това каза премиерът Николай Денков след церемонията по повод 151-ата годишнина от обесването на Васил Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Денков допълни, че това, което е забележително за Апостола, е, че ако се върнем 151 години назад, ще видим, че принципите, които той декларира и казва, че трябва да бъдат спазвани, са били изключително неочаквани за неговото време.

“Равенство, свобода, европейско развитие. Нищо не се е променило. Просто още не сме там, където е искал да бъдем. За това трябва да се борим”, каза Денков.

Той коментира и изказването на президента Румен Радев, който в словото си пред паметника коментира, че “в оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокерите на държавност с тефтерчетата на нашата несвобода, Левски изглежда болезнено невъзможен” така: „Тази игра на думи беше много неподходяща днес”, добави Денков.