Започна се: Десетки места в България са блокирани от протестиращи фермери

На десетки места в страната започнаха блокади на протестиращи фермери.

Границата с Румъния вече е затворена и в двете посоки за тежкотоварни автомобили, съобщава “Нова телевизия”. Над 100 земеделски производители от различни сектори блокираха пътя между Мизия и Оряхово към ферибота за Бекет в Румъния. А също и движението в района на граничния контролно-пропускателен пункт “Дунав мост” при Русе, предава БТА.

Земеделска техника блокира и три възлови точки в Сливенски регион – пътен възел (ПВ) “Петолъчката” и подстъпите към автомагистрала (АМ) “Тракия” след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода.

Движението по главния път Стара Загора – Димитровград, който е и подстъп от Стара Загора към автомагистрала “Тракия”, също е затворен. Очаква се трафикът да бъде възстановен около 12:00 часа. Протестиращите заявиха, че ще оставят машините в непосредствена близост до пътното платно при приключване на протеста.

Блокиран е и главния път София – Варна на две места в Ловешка област – на п.в. “Абланица” и п.в. “Боаза”. Ограничено е и движението на пътя София – Русе при Луковит. Първоначално с тежка техника протестиращите блокираха движението за 45 минути, след това пропуснаха за 15 минути образувалите се колони с автомобили и от 11:00 часа отново затвориха пътя. Блокадата ще продължи до 12:00 часа.

Пътят Ямбол – Сливен, в района на пътния възел за автомагистрала “Тракия” до село Хаджидимитрово също е затворен заради протеста.

Земеделските производители блокираха и главен път Е-79 при село Горна Вереница и пътя от Монтана за Лом и Козлодуй.