Пеевски: Христо Иванов e една сладка куртизанка, която сяда по скутове, малка бъбрива Шехеразада

Скандалът между двамата партийни лидери Делян Пеевски и Христо Иванов продължи с още една октава нагоре. Лидерът на ПГ на ДПС отсече, че шефът на ДБ няма как да овладее КОНПИ и прокуратурата, като придружи изказването си с нови саркастични фрази.  

“Христо Иванов трябва да разбере, че няма да овладее прокуратурата, няма да овладее КОНПИ. България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС” – това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски за съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов.

По думите му Иванов живее с големи комплекси, не му се случило да прати съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов в пенсия в Конституционния съд и мечтата му била да обедини ПП и ДБ заедно. Христо Иванов живее с комплекс, че лидерът на обединението е Кирил Петков. Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов, категоричен бе Пеевски.

Според него пасквилът наречен меморандум на ПП-ДБ за ротацията е бил написан от Христо Иванов и целта била да се глътне държавата.

“Като гледам, всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Колегите нямат голям политически опит, но трябва да се отърсят от неговите номера”, призова Иванов коалиционните партньори на ДБ – ПП.

“Ако мислят, че олигарсите ще овладеят България, много бъркат. През натиски, през NGO-та, сигнали в чужбина… Знаете, че мен ме омаскариха по този начин Христо Иванов и неговият шеф. Това няма да се случи. Истината винаги излиза, нещата се променят и в света, и навсякъде. Всичко ще стане ясно и лицата, които са омаскарявали хора, които са им ставали жертва, ще понесат отговорност”, каза Пеевски.

Шефът на групата на ДПС Делян Пеевски излезе пред медиите в парламента с нова порция критики към Христо Иванов. От вчера двамата си разменят остри реплики през медиите, като първо Делян Пеевски го обвини, че е “седял в скута му” в кабинета му в парламента и е пил “мазно турско кафе”, докато са текли дебатите за конституционните реформи.

На това Иванов отговори, че политиката е древна професия, но “професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам”.

“Христо, като го гледам, според мен е от най-древната професия – просто една сладка куртизанка, която лъже, после си признава, сяда по скутове, после излиза обиден, сърдит”, отговори му днес Пеевски.

lupa.bg ,
news.bg