Бедствие в части от страната, реки преливат, 100 литра на квадратен метър и градушка бие в Кърджалийско / ВИДЕО

100 литра на квадратен метър! Тревожната е картината в дъждовния 12 март, обявен е жълт код за валежи.

Река Кирковска излезе от коритото си, наводнен е огромен терен в района на автогарата.

Кметът на общината Шинаси Сюлейман и екипът му са на терен, правят се огледи, видими са щетите от пороя, предаде репортер на 24rodopi.com.

Дъждът в Кирково е спрял, ситуацията започва да се нормализира. Махала към Чорбаджийско обаче е с прекъснат достъп поради отнасяне на подходите към мост. В нея живеят около 5 семейства. Техника вече работи на терен. Има свличане на земни маси по пътища.

Това съобщи за 24rodopi.com кметът на родопската община Шинаси Сюлейман. 

Както вече писахме, около 100 литра на квадратен метър дъжд се изляха над Кирково в сутрешните часове.

„Ситуацията бе критична около 8 часа. Река Кирковска излезе от коритото, наводни автогарата, търговски обекти. Надяваме се това да е последно подобно бедствие. Вече има осигурено финансиране и предстои в следващите месеци да започне основно почистване на коритото, с което при бъдещи подобни порои да не се достига до разлив на реката“, посочи кметът на Кирково.

Подходите към мост към махала Люляково са отнесени, без достъп са няколко семейства. Работи се на терен с техника, като дейностите ще продължат, ако се наложи, до късно вечерта. 

Всички служители на общината са на терен в различни части на Кирково, за да се изгради ясна картина за ситуацията и щетите.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!