Мрежата гръмна след терора на мигранти над деца на “Витошка: Властта, която допусна това, ще бъде прокълната от народа завинаги

Кутията на Пандора е отворена. Европа се “чисти” от криминално проявени мигранти, а родното правителство овчедушно ги приема. Мрежата не остана равнодушна след разразилия се побой на пъпа на столицата, на вървежната “Витошка”.

Видео, разпространено в социалните платформи, показа брутално нападение на 11 нелегални мургави пришълци над непълнолетно мοмиче и три момчета. Инцидентът е станал в навечерието на 8 март. 

Ето само част от гневните реакции, залели Фейсбук:

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заявява:

“Снощи тълпа нелегални емигранти са нападнали български младежи. Не някъде другаде, а в центъра на София, на ул. “Витошка”, пред погледа на десетки минувачи. Защо никой не е защитил българчетата оставям на съвестта на бездушните типове, които са снимали, вместо да се намесят и да защитят нашите деца.

Какво още чакате, българи? Да почнат и да ви избиват по улиците? Тук да стане като Западна Европа? Това ли искате? Събудете се!!!”

Ангел Джамбазки заявява, че “бруталното нападение е последният предупредителен сигнал до безотговорните, беззъби и политически импотентни български власти за опасността, която представлява безконтролната нелегална миграция за българските граждани и общество”.

“Настоявам министър-председателят в оставка НЕЗАБАВНО да уведоми обществото за произхода, статута и националността на нападателите. Настоявам същите НЕЗАБАВНО да бъдат установени, задържани, съдени и екстрадирани от България!”, категоричен е Джамбазки.

Кристиян Шкварек също е бесен: 

“Тепърва се почва и у нас. Тълпа мигранти нападна хора на Витошка. Гледки, които помня преди десет години в Англия и Белгия, и които вярвах, че никога няма да дойдат и тук.

Но идват. Цяло афганистанско гето се оформя между Халите и “Женския пазар”, като жителите му – почти на 100% млади мъже, се спускат вече и по Витошка. Живея точно тук, така че това са ми наблюдения от първа ръка.
Властта, която допусне това да се зароди и тук, както отдавна е в градове като Париж и Брюксел, ще бъде прокълната от народа завинаги”.

Давид Александров пише: “Вчера на Витошка, кюрди са закачали 14 г. момиче. Едно момче отива да я защити, след което около 11 араби започват да го налагат. Във връзка сме с момчето, има и други очевидци. Видеото е заснето от един от арабите и качено в неговия профил.
На 10.03 от 18:30 се организира протест пред министерството на вътрешните работи”.

ПИК