Мъж с 9-месечно бебе на ръце успява да спаси още 50 деца при кървавия терор в Москва / ВИДЕО

Мъж с 9-месечно бебе на ръце успява да спаси не само себе си и детето, но и още 50 деца при кървавия терористичен акт в Москва. Подробностите бяха споделени от канала Mash Telegram.

Отбелязва се, че по време на терористичната атака те са били в танцова зала “Крокус”, където се е провеждало състезание по танци сред деца. Всъщност сега нищо не е останало от тази стая.

По време на пожара в помещението започнал да навлиза дим и мъжът събрал около 50 деца и започнал да търси изход. След като отворил вратите, той разбрал, че стаята е още по-задимена и взел решение да слезе от 15-ия етаж. Изходът там бил заграден с желязна ограда. За да го премахне, мъжът трябвало да предаде невръстното си дете на непознати.

В същото време той и другите изведени деца са едни от последните, избягали от горящия Крокурс.

В същото време стана известно, че по време на терористичната атака в Crocus City Hall един от присъстващите в залата мъже е успял да неутрализира един от терористите. Благодарение на такива героични действия бяха спасени десетки хора, пише Telegram каналът Baza.

Подробности сподели 61-годишната Елена, която успяла да напусне сградата с дъщеря си и приятелката си.

По думите й те са били на мецанина, когато е започнала стрелбата. В същото време не разбрали веднага ситуацията, мислейки си, че експлодират фойерверки. Няколко мига по-късно те отишлш до аварийния изход, който се намирал близо до сцената.

Един от терористите обаче блокирал пътя им към изхода и започнал да стреля по хората почти от упор.

Поради това мнозина се втурнали назад, докато един от мъжете се втурнал към терориста, отнел му автомата и го ударил с приклада на пистолета.

В същото време Елена не можа да изясни дали мъжът е още жив, защото не видяла и хукнала към аварийния изход.

“Младежът скочи върху него. Не видях как скочи, видях само как вече му беше отнел автомата и го беше ударил с приклада”, каза Елена.

Благодарение на действията му десетина души, които са били в залата, успели да избягат. 

Глас нюз бг