Руски медии: Терористите от “Крокс” са вербувани чрез украинското посолство в Таджикистан

Набирането на убийци за нападението в “Крокс” е станало в Таджикистан чрез украинското посолство в страната, пишат руски медии и привеждат доказателства за начина, по който е организирано нападението на рок концерта край Москва.

Според readovka.news служител на посолството на Украйна в Таджикистан е бивш шеф на външното разузнаване на Украйна, а на 10 март консулство е пуснало обява за хора, които биха могли да извършат терористичния акт. 

Няколко седмици преди нападението на страницата на украинското посолство в Таджикистан е публикувана открита поръчка за наемане на убийци

 Консулството е търсело чужденци, които да се присъединят към “Международния легион”, и е предоставяло всички контакти – потенциалният терорист е трябвало само да пише или да се обади. Работата по набирането на чуждестранни граждани се ръководеше от извънредния украински посланик Валерий Евдокимов, бивш председател на външното разузнаване при Зеленски. Цялата страница за него на уебсайта на агенцията е изтрита.

Родните жители на Таджикистан редовно са обект на вербовка от страна на украинските служби за сигурност: един такъв е заловен да снима обекти във военно поделение край Москва. Сега, след като поръчката е изпълнена, заявлението за издирване на убийците е изтрито, но интернет помни всичко: скрийншот на обявата е запазен от местните медии. Терористичната организация ГУР се опита да убие два заека с един куршум – да разпали етническа разпра и да убие повече цивилни по изискан начин. Както каза президентът, възмездието е неизбежно и всички замесени ще платят за смъртта на руските граждани.

Източник: readovkanews

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!