Невероятно! Жена оцеля след падане от 4,5 км височина, след като парашутът й не се отвори / СНИМКИ

Ема Кери от Австралия, която оцеля при падане от 15 000 фута (4,5 км), след като имаше проблеми по време на скок с парашут, разказа какво си спомня от инцидента. 

През 2013 г. жената искала да направи големи промени в живота си и да зачеркне скока с парашут от списъка си с желания. Този сън обаче скоро се превърна в кошмар. Веднага след като Ема напуснала самолета, нещо се объркало с парашута, който държеше нея и инструктора, което ги накара да паднат на 4,5 км от земята, пише LADbible. Австралийката оцеля, но остана парализирана от кръста надолу. Казаха й, че вероятно никога повече няма да ходи.

Ема била в съзнание през цялото време, когато падала, така че има кристално ясни спомени за този ден и ужасяващия инцидент.

„Спомням си всичко, помня падането, как се приземих, помня момента, в който разбрах, че съм парализирана – всичко, първото нещо, което почувствах, когато паднах на земята, беше просто непреодолима болка в цялото ми тяло. Не знаех откъде идва, никога не съм изпитвала нещо подобно“, каза тя пред местните медии.

Момичето падна след скок с парашут, парашутът не се отвори, падна от височина 4,5 км, скок с парашут, оцеля при падането, Ема Кери
По време на скока парашутът на инструктора не се е отворил Снимка: 9 News

Спасителен хеликоптер откарал жената и нейния инструктор, който за щастие също оцелял, в болницата, където веднага й беше направена операция на гърба.

Сега Ема смята, че припомнянето на ужасното събитие й помага да бъде благодарна за живота.

„Знам какво е. Да си помисля, че ми остават само 10 секунди живот, а сега имам остатъка от живота си, какъвто и да е той. Мисля, че е много добре за мен да имам този спомен, защото ми помага да бъда благодарна“, добави тя.

Момичето падна след скок с парашут, парашутът не се отвори, падна от височина 4,5 км, скок с парашут, оцеля при падането, Ема Кери
Лекарите казаха, че момичето няма да може да ходи, но може да се върне към пълноценен живот Снимка: Instagram

Лекарите й казаха, че е парализирана от кръста надолу и никога повече няма да ходи. Но четири месеца по-късно тя прави първите си крачки – първо с проходилка, след това с две патерици, после с една патерица и след това без чужда помощ. След този ужасяващ инцидент тя написа книга за преживяването си, наречена Момичето, което падна от небето.

Момичето падна след скок с парашут, парашутът не се отвори, падна от височина 4,5 км, скок с парашут, оцеля при падането, Ема Кери, книга, написа книга,
Момичето написа книга за своя опит, наречена „Момичето, което падна от небето“ Снимка: Instagram

Глас нюз бг