Кирил Петков: Много бихме се радвали да видим, че старите политици си отиват

Готови сме да имаме нормален диалог, но не с хора, които са откраднали толкова много милиарди през годините, коментира той

Много бихме се радвали да видим, че старите политици си отиват и България да има шанс за нови такива. Готови сме да имаме нормален диалог, но не с хора, които са откраднали толкова много милиарди през годините.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков в студиото на „Лице в лице“ по bTV.

Той коментира и танкерите с втечнен газ.

Последният ден, когато договорихме седемте танкера финално с подписан договор беше два дни преди правителството да падне. В тези два дни говорихме с две компании, които бяха готови да дадат слотовете си за октомври и за ноември, с потенциал за декември“, заяви Петков.

Той добави, че на първия си разговор със служебния премиер е споделил цялата тази информация.

Обръщам се към служебното правителство – септември ще са търговете за слотове за цялата следваща година. Много моля да не се изпуснат тези слотове, за да нямаме такъв тип дискусии цялата следваща година“, каза още бившият премиер.

Петков би разговарял с ГЕРБ, само ако настоящият им лидер Бойко Борисов излезе в пенсия, а неговото място заеме Делян Добрев, например.

„С голямо удоволствие бих дебатирал с Делян Добрев, ако ГЕРБ реши да пенсионира Борисов и да номинира Добрев за премиер. Ако пенсионират Борисов и номинират  Добрев за кандидат премиер, може да си изберат който искат да дебатира с мен или Асен Василев“, заяви Петков.

Преди него гост на Цветанка Ризова бе именно Добрев, който многократно призова Петков да влезе в студиото, където да кръстосат шпаги на живо.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Вижте го добре – абсолютен откачалник, отгледан от уродите от сащ и пратен в България за унищожение на България и българите! Национален предател, българофоб/русофоб, но е на пици с кристали!