Зеленски: Русия се опитва “да ни изтрие от лицето на Земята”

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че има ранени и убити в следствие на експлозиите, които разтърсиха градове в цяла Украйна днес и обвини Русия, че се опитва да заличи страната му “от лицето на Земята”, предадоха световните агенции.

“Те се опитват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на Земята… да унищожат нашите хора, които спят у дома си в (град) Запорожие. Да убият хората, които отиват на работа в Днепър и Киев”, написа Зеленски в своя публикация в приложението “Телеграм”.

“Сирените за въздушна тревога не стихват в цяла Украйна. Има ракетни удари. За съжаление има убити и ранени”, добави той.

По данни на украинското министерство на вътрешните работи в Киев има осем загинали и 24 ранени. Съобщава се и за един загинал в Запорожие.

Ракети удариха “критичната инфраструктура” на Киев, съобщи кметът Кличко. 

Сгради, включително такива от “критичната инфраструктура” на Киев, бяха ударени при тазсутрешния обстрел на украинската столица, съобщи кметът на града Виталий Кличко, цитиран от Укринформ. Кличко каза, че има пострадали хора.

Кметът на Киев призова в “Телеграм” съгражданите си да потърсят убежище заради руския ракетен обстрел срещу центъра на града.

От началото на войната Киев е бил на няколко пъти под руски ракетен обстрел. Днешният, първи от месеци насам, е най-интензивният досега, посочи ДПА.

Източник: БТА

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!