Кой висш политик ще изгърми с обвинение за дрога?

До дни ще излязат резултатите от разработки срещу политици, които са заемали високи места в държавата и продължават да са част от политическия живот в страната, анонсира днес вътрешният министър Иван Демерджиев пред БНТ.

Демерджиев отбеляза, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

„В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излязат резултатите под формата на обвинителни актове – в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение“, каза служебният министър на вътрешните работи.

Иван Демерджиев не изключи възможността за нов мандат на служебно правителство, като отбеляза, че това зависи от парламентарно представените партии. Той коментира работата на МВР, като отбеляза, че неправилна и невярна мантра е повишаването на престъпността в страната.„Алармира се от известно време съществено повишаване на битовата престъпност, ами същественото повишаване расте с половин процент спрямо предходната година, но разкриваемостта е нараснала 7%“, каза Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че главният прокурор доста често заема позиция по темата с пътната безопасност и го посъветва да провери колко производства са прекратени от прокуратурата и какви са мотивите за това, колко споразумения има сключени от страна на прокуратурата по този вид дела.

„Определено има (атака на прокуратурата), но ние не се притесняваме от тази атака, вършим си работата, нашият стремеж е да осигурим на българските граждани две много важни неща в тези времена на наслагване на кризи – това е сигурност и спокойствие“, заяви Иван Демерджиев.

Предстоят сериозни рокади в София на ниво районни управления. Не са правени дълго време. Това трябва да се промени, защото не са добри. МВР не гледа цветове, не може да бъдем обвинени, че влияем на политическите процеси, анонсира още Иван Демерджиев.

МВР се самопочиства, министерството е система, която има воля да се реформира, ще се почистим от 5-те процента гнили ябълки, каза още Иван Демерджиев. Той каза още, че има полицаи със синдрома на прегарянето. МВР ще вземе мерки те да се успокоят, но всеки служител ще бъде тестван. Много ми е любопитно дали друга система ще тества служителите си, каза още вътрешният министър.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!