Многохиляден протест в Париж срещу поскъпването на живота / СНИМКИ

Хиляди хора се събраха днес в центъра на Париж, за да протестират срещу поскъпването на живота, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Une autre vie est possible, débarrassée du pillage du profit. Un autre monde est possible, libéré du saccage du productivisme capitaliste.

Avec ce que nous sommes en train de faire aujourd’hui, nous dessinons un nouveau Front populaire.#Marche16Octobre #LaMarche pic.twitter.com/A0o454pAkV

— Jean-Luc Mélenchon (@JLMelenchon) October 16, 2022

Участниците в демонстрацията, организирана от леви партии и профсъюзи, отправиха искания за повишаване на заплатите, по-голямо данъчно облагане на големите печалби на компаниите и други стъпки за смекчаване на ефекта от растящата инфлация.

Протестиращите разкритикуваха политиката на правителството на президента Еманюел Макрон на фона на енергийната криза, а също така изразиха недоволство от “климатичното бездействие”, настоявайки за по-големи инвестиции в борбата с промените в климата.

Освен това организаторите на протеста призовават за замразяване на цените на енергията, основните стоки и наемите и се противопоставят на планираните пенсионни реформи.





Източник: БТА

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!