Нещо извънредно ще става в Украйна! Китай и Египет призоваха своите граждани спешно да я напуснат, Сърбия затвори посолството си

Посолството на Египет призова своите граждани, които в момента се намират на територията на Украйна, спешно да напуснат страната ни, съобщава Egypt Today.

„Всички членове на египетската общност, живеещи на територията на Украйна, трябва да напуснат страната възможно най-скоро“, казаха от посолството.

Дипломатите препоръчаха на гражданите на Египет да използват автомобилен и железопътен транспорт, за да пътуват от Украйна до съседни европейски страни. Там хората са призовани да закупят билети за полети до Египет.

Служители на египетското посолство призоваха своите сънародници да проявяват максимална предпазливост по време на заминаването си и да стоят далеч от опасни зони.

Тези египтяни, които все още остават в Киев и други украински градове, бяха помолени да уточнят личните си данни в дипломатическата мисия.

Едновременно с египетското посолство китайските дипломати призоваха своите сънародници да напуснат Украйна възможно най-скоро. Причината е “мрачната ситуация” в сферата на сигурността.

Китайското посолство обещава да съдейства за евакуацията. Също така, китайците в Украйна са помолени да бъдат внимателни. Умоляват се хората незабавно да уточнят личните си данни в посолството. А хората, които доброволно се евакуират и се придвижват сами, се молят да се явят в дипломатическата мисия.

Припомняме, на 16 октомври стана известно, че Сърбия затвори посолството си в Украйна. От посолството съобщиха, че служителите на дипломатическата и консулска мисия продължават да изпълняват работата си в Белград до създаването на условия за завръщане. Става дума за трима дипломати и един служител на посолството.

Освен това посолството на САЩ в Киев призова американските граждани да напуснат Украйна. Държавният департамент на Съединените щати разполага с информация, че Русия засилва усилията си за нанасяне на удари по гражданската инфраструктура и правителствените съоръжения на Украйна.

GlasNews

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!