Бившият шеф на “Издирване” с нова версия: Има горещи следи за Сашко

Работи се по “горещи следи”, обяви Занев в ефира на БНТ.

Нищо чудно това да е организирано от майката, каза бившия директор на служба “Издирване” в МВР Красимир Занев

Малкият Александър, който вече шести ден е издирван, вероятно е бил отвлечен. Това каза в „Денят започва“ по БНТ бившия директор на служба “Издирване” в МВР Красимир Занев.  

Той обясни, че стигнал до тази хипотеза, защото вече няколко дни няма положителен резултат от издирването на момчето от Перник. Според него това е една от сериозните версии, на която трябва да се обърне внимание.

“Трябва да се провери и каква е била кореспонденцията между майката и бащата, тъй като преди време майката се е обаждала на бащата и искала да го вземе, където тя живее в Англия, но той не ѝ го е давал. Нищо чудно да е организирано от нея или от други хора такова отвличане“, каза Занев.  

„Или е в някоя изоставена къща или мазе – необитаеми и самият той да се намира там. Но вече няколко дни без храна и вода на неговата възраст трудно би издържал”, добави той.

По думите му има много сериозна мащабна организация с толкова много сили – полицейски и доброволни. Всичко е координирано с полицията и нещата са под контрол. Според Красимир Занев все още се работи по т. нар. горещи следи.

“При такива случаи в първите дни да се провеждат бързи оперативно-издирвателни мероприятия, но за съжаление до този момент нямат резултат. Би трябвало тук да се включат и ловците, тъй като те могат да окажат помощ и да претърсят някои по-далечни райони”, каза още Занев.

Междувременно Марио Антонов, който е приятел на бащата на изчезналия 12-г. Сашко в Перник, разкри, че се е чул с нотариуса. По думите му той е отправил специална молба, която е насочена не само към авера му, но и към всички доброволци, които от петък са на терен и търсят детето, предаде Блиц.

Апелът му е отново да бъде обходена градската част на Перник, както и околните села. 

Това става ясно от публикация на Антонов в групата във “Фейсбук”, която е създадена специално за координирането на търсенето на детето, страдащо от аутизъм. Ето какво точно пише той:

“Бащата на малкия Сашко ми се обади и ме помоли да се обикаля с кола и пеша отново и отново в градската част на Перник и околните села.

Моля, да се съобразим с това негово желание и да се съсредоточим на гореспоменатите места!”