Бойко Борисов: Аз съм Меси на политическия елит!

Преди заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че по-добър премиер от него няма, но политическият елит не е узрял да го приеме. Борисов направи съпоставка на политическата си фигура с тази на футболиста Лионел Меси в спорта.

“ГЕРБ има два варианта – премиер си имаме, мисля че все още в ГЕРБ по-добър от мен няма. Само че такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност в момента. По-скоро още не е узрял политическият елит… и Меси е на 31 г. (б.а. – аржентинецът е на 35!), но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След изказването му заваляха шеги и подмянатия в социалните мрежи, кое от кое по-оригинални изабавни.

Ето някои от духовитите постове:

“Месия е искал да каже човекът, ама то като си чел само Винету, няма как да не стават грешки”, пише Алекс Градишки.

“Предполагам и Меси има къща в Барселона, така че съм съгласен”, отговори му друг потребител.

“Не знаех, че Меси игра е във “Витоша Бистрица”.

“Lionel Messi от AliExpress.

Или как може да се рита мачле десетилетие вижте като дарите за книгата “Бай Хой”, написа авторът на страницата “О, спомняте ли си, госпожо?” – фоторепортерът Веселин Боришев.

“Кой е Ди Мария, извинете? Барем Меси го знам…”, пише журналистът Димитър Стоянов.

“Остава да уточним Бойко или Меси е по-богатият футболист”, написа Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

Политологът Антони Герасимов и редактор в Дарик също не остана безучастен: “Испанският съд през 2016г.: Лионел Меси, признат сте за виновен за укриване на данъци! Имате ли да кажете нещо по въпроса?

Меси: Аз съм Бойко Борисов!

Съдът: Добре де, добре… няма да лежите…”

Журналистът Миролюба Бенатова написа в профила си: “Ако нямах фейсбук, щях да пропусна за съществуването на българския Меси. Хората, които не гледат тв и не влизат тук, не знаят къде живеят всъщност. България – малката Аржентина.”

“Щом Баце е българският Меси, Златните топки у Кремиковци ли ги претопи на кюлчета?”, попита политологът Марая Цветкова.

Лупа бг