Защо Ангел Найденов не почете паметта на бившата си жена

Бившият военен министър Ангел Найденов не почете паметта на първата си съпруга Нина, от чиято загуба се навърши точно 1 година на 9 декември. Десетки приятели, близки, роднини и пациенти на покойната докторка си спомниха за нея, а племенницата ѝ Зоя написа:

„Една година, откакто не си с нас, лели! Толкова много ни липсваш!“, пише вестник Ретро.

Уважаваната лекарка си отиде нелепо след битка с Ковид-19. В края на миналата година д-р Найденова бе повече от месец на апаратно дишане в болница заради срещата си с коварната зараза, но не успя да се пребори за живота си.

Бившият ѝ съпруг реши да запази мълчание и не написа нито ред в памет на първата си жена и майка на единствената му дъщеря. Двамата не бяха в особено добри отношения, макар да имаха 38-годишен съвместен живот.

Щастливият им брак се разпадна след появата на Мая Манолова в живота на Найденов. До последния си дъх д-р Найденова живееше с болка в сърцето от тежката раздяла с любовта на живота си, както тя наричаше бившия военен министър.

Крахът в отношенията им идва през 2011 г., точно на сватбата на дъщеря им Деси, когато Нина разбира, че Ангел ѝ иска развод и е решил да заживее с извънбрачната си до онзи момент партньорка Мая Манолова.

Въпреки семейната драма лекарката от Димитровград никога не подходи със злоба и мъст.

„Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми. Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него“, каза тя в едно от последните си интервюта.

Д-р Найденова бе напълно отдадена на работата и пациентите си, както и на своите внуци близнаци, които бяха единствената ѝ радост след раздялата с голямата ѝ любов.

И в момента Найденов продължава да живее с Мая Манолова, а наскоро двамата празнуваха и годишнина от сватбата си. Лидерката на „Изправи се, България“ показа в социалните мрежи и как избира подарък на любимия си за празника им от базар на площад „Славейков“ в столицата, откъдето му купила ръчно направени чаши за чай с романтично послание върху тях.