Край на 20-годишна мистерия: какво уби актьора Милен Пенев

С Катя Паскалева в шедьовъра на Методи Андонов “Козият рог”. Пенев играе красивия овчар, в когото се влюбва Мария.

Намерен е без документи безпомощен на пейка в София на 28 декември 1991 г., паспортът му се появява в Пазарджик десет години по-късно

Нож в сърцето, пребит до смърт, удавен в алкохол са само част от спекулациите за края на обичания артист

Легендарният бохем всъщност е покосен от инсулт, научи “24 часа-168 истории”

Стефан Данаилов и Стефан Мавродиев спират кремацията, за да направят проверка, защото след поклонението имат съмнения

28 декември 1991 г. На пейка в Докторската градина в центъра на София лежи в безпомощно състояние мъж без документи. Полицията не може да го идентифицира, преди да бъде откаран в болница, където няколко дни е в кома. Без да дойде в съзнание, той издъхва на 1 януари 1992 г.

Впоследствие става ясно, че това е известният и неповторим актьор и режисьор Милен Пенев – изиграл овчаря, любим на Мария (Катя Паскалева) в “Козият рог” на Методи Андонов, както и Христо Ботев в “Свобода или смърт” на Никола Корабов, отговорен за ред вълнуващи сценични произведения. Някога той е 

обичана фигура в 

българския културен живот – бохем, 

радващ се на верни приятели, уважаван от колегите си, омагьосващ жените само с поглед, “надушил” се със самия Владимир Висоцки, който пял и свирил на незабравима веселба в дома му.

Пенев издъхва едва на 48 години, без да остави свои наследници. Кремиран е по настояване на неговия брат, а пепелта му е погребана в родния му град Варна.

24chasa.bg