Вижте бруталният изнудвач, който изсмука 186 000 лв от приятел и го докарал до самоубийство /ВИДЕО + СНИМКИ

Пострадалият бил заплашван, че ако каже на някого, ще убият майка му, баща му и баба му

Районният съд на Бургас остави в ареста 23-годишния Алекс Димитров, който е обвинен в бруталното изнудване на 35-годишен мъж, предава репортер на Съдебната палата.

Според прокуратурата от февруари до декември 2022 г. Алекс измъкнал от жертвата си А. С. над 180 хил. лв., в това число всички спестявания, теглени кредити, бързи кредити, а накрая и ипотечен кредит, пише Флагман.

Все още не са изяснени какви са отношенията между двамата, но Алекс явно до такава степен е успял да въздейства на 12 години по-големия мъж, който бил ошушкан и подложен на системен тормоз, заради което самият той мислел да се самоубива.

По делото са събрани достатъчни доказателства, че Алекс е проиграл парите по казина и за скъпи дрехи. Купил си и мотор за 8 хиляди лева.

Последната сума, която преляла чашата на търпението на А. С., била 50 хил. лв. Жертвата – мъж с добро образование и работа вече нямал никакви пари, нито възможности да поема нови заеми.

Алекс обаче го принуждавал да намери, в противен случай щели да му се случат много лоши неща. На първо място – да му подхвърлят наркотици и арестуват. На второ – ако кажел нещо на някого щели да пострадат майка му, баща му и баба му.

23-годишният млад мъж, който е студент трети курс, стигнал дотам, че казал на А.С., ако не му намери отнякъде парите “по-добре да си изкопае гроба и сам да легне в него”.

Историята е малко неясна в една част – как Алекс е успял да въздейства на уж по-зрелия, умен и зрял мъж да му плаща толкова големи суми. Според пострадалия схемата била следната: Студентът му поискал пари, за да почнат общ бизнес.

А. С. му дал 10 хил.лева, с които нацепеният и нашарения с множество татуси младеж “инвестирал” в наркотици. Общият им бизнес, всъщност бил наркоразпространение. Според твърденията на 23-годишния бургазлия обаче ченгетата бързо го хванали и показали разговори и снимки с А.С.. Трябвало да арестуват и двамата и да ги обвинят. Тогава Алекс намерил “връзки в София”, които обаче стрували много пари. И някой постоянно искал още и още.

Именно по тази линия изнудвал жертвата си, според твърденията на пострадалия.

Алекс Димитров ще остане в ареста известно време. По това обвинение го грозят от 2 до 8 години затвор

Флагман