Кърджали е под вода, сняг трупа в Смолян / ВИДЕА

Проливен дъжд превърна улиците в центъра на Кърджали в реки.

Над 50 литра на квадратен метър се изляха за кратък период от време и уличната канализация не успя да поеме огромното количество вода, съобщи novini.bg.

Най-сериозно беше положението в района на кръговото кръстовище на автогарата, където се образува огромно задръстване, защото автомобилите се движеха бавно по залетия от вода асфалт.

По информация на пожарната не е имало сериозни аварийни ситуации. Три екипа били изпратени на адреси, но работата им е била да изпомпват вода от наводнени мазета и шахти.

Улици се превърнаха в реки, трафикът е затруднен, а по Старата главна има в каскада от водопади, предаде Родопи 24. Изкопите по Водния цикъл се пълнят от дъжда, което може да компрометира асфалтовата настилка, подронвайки още повече пръст и камъни.

Чадъри, качулки, дъждобрани. И всичко е във вода в покритата зона на Пазара на производителите в Кърджали.

„Ръководството ни каза, че са платени 6000 лева за ремонт на покрива. Майстори запушвали със силикон покрива и т.н. Ние работници да правят ремонт не сме виждали, поне в последните месеци. Дори и да е имало, ефект няма“, споделиха за 24rodopi.com търговци на тържището. Най-неприятното място за работа в деня на оранжевия код – 10 януари.

В Смолян вече има снежна покривка.

Най-щастливи са хората по ски пистите на Боровец: