Обвинен в убийство се уплаши от постове във Фейсбук, полицията се намеси / СНИМКА

Обвиняемият за убийството на Илиян Илиев в София – Денис Ал-Гази се чувствал застрашен от публикации във Фейсбук. За това съобщи администраторката на групата “Люлин” Полина Ванкова, която всъщност е авторката на “всяващите” страх постове.

По думите й днес тя е била привикана в 9то РУ, за да дава обяснения за публикациите си.

Той и семейството му се чувствали застрашени от моите публикации, незаконни протести и заря организирана пред входа му!  Ами, уважаеми Денис Ал – Гази и Кемал Ал – Гази, няма да спра! Живеем в свободна държава и ако вие можете да си платите, за да ви пуснат под домашен арест, аз пък мога да говоря и да изразявам възмущението си от решението на съда и да организирам протести. Предупредителният прокол не е нещо което ще ме спре! Не ме е страх, продължаваме напред“, посочва Ванкова.

Денис Ал-Гази

Припомняме, че убийството стана на 9 януари 2022 година. Жертвата Илиян Илиев и приятелите му празнували раждането на дете. Пуснали заря. Ал Газзи се ядосал и слязъл да се разправя. След спречкване наръгал Ал Газзи.

На 12 януари тази година Софийският апелативен съд промени мярката на обвиняемия и го пусна от ареста под домашен арест. Това доведе до напрежение и още същата вечер домът на Денис Ал-Гази бе обграден от протестиращи, търсещи справедливост.

Потребителите подкрепиха Ванкова и останаха озадачени от привикането в районното.

Всеки път в съдебната зала Денис ни гледаше лошо, въртеше заплашително глава. Освен и ние да започнем да пускаме жалби.” коментира Ангел Д.

Значи, да разбирам, че на теб ти пишат предупредителен протокол, защото организирашмирен протест и заря в памет на едно убито момче, а убиецът е под гаранция на свобода?! За тая държава не остана друго, което да кажем, освен- закривай!”, констатира Ива Стефанова.

Глас нюз бг