Пълен обрат с майката и бащата на запаленото дете в Благоевград – ето какво се е случило…

Бях вкъщи и готвех, а детето беше навън с братчето си и си играеше. Изведнъж видях, че детето се е запалило. Започнах да викам. Комшиите дойдоха.

Това коментира пред Нова тв майката на 4-годишното дете, което бе залято с бензин и запалено вчера Мирела. 

Отидохме в спешното отделение. Бащата беше на работа. Той нищо не знаеше. Детето търсеше баща си, плачеше за него. Звъннах му да дойде и той от работа отиде в спешното отделение, разказа тя.

Как се е запалило детето, не видях. Другото така разказва. Аз тогава бях вътре и готвех за другите. Другите деца бяха при мен. Но бащата не е виновен. Как го изкарват, че е виновен? Той беше на работа в този момент. Той никога не би направил такова нещо на детето си, разплака се тя. 

Детето много обича баща си, той го търси винаги, допълни майката през сълзи. 

Не знам да е имало бензин вкъщи някъде. Ние не използваме такива неща. Ако те са го намерили някъде, не знам, посочи тя. 

Когато се върнах вкъщи, видях, че комшиите са хвърлили пясък върху детето, за да го изгасят, коментира на свой ред бащата. 

Имам пет момчета. Днес очаквам да правят на момчето ми операция. А следователите като направиха оглед на мястото, където е станало, не са открили никакъв бензин. Някакви боклуци и найлони са събрали децата и са ги запалили, а сина ми е паднал върху огъня и така е станало, посочи той.

Вкъщи нямаме бензин, нямаме такива работи, посочи той.

 Тези хора, които говорят, че аз съм виновен, че съм запалил собственото си дете, имат ли изобщо акъл в главата?! Как ще го направя това нещо, те малоумни ли са?, посочи той.