Борисов: Знаех за “Магнитски” предварително, 3 пъти за седмица бях в американското посолство

Аз знаех за списъка “Магнитски” доста преди да излезе. Бях няколко дни в американското посолство. Два пъти се видях и с Джим О’ Брайън. С начина, по който вървим днес, няма да има правителство. Този път ще стана депутат!”, Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Аз съм човек, който не обича да говори за срещите си, но за да спра спекулациите – знаех за „Магнитски“ преди това, бях в сряда, петък и понеделник в американското посолство, защото имаме много партньорски неща да свършим.

„Структурите ни отказаха коалиция с БСП. Считат, че с партията на Промяната и ДБ, и ДПС слагат, ще е най-устойчивата евроатлантическа коалиция, която няма да даде на държавата да мръдне в никаква посока. Конституционно мнозинство, ясно управление, проевропейско, пронатовско“, подчерта Борисов.

Аз съм против импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха, ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България.

Затова, ако искат импийчмънт, да направим правителство. Тогава президентът ще си е президент, а ние ще управляваме“, каза още Борисов.

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме шанса за Еврозоната. Днешният ден ни дава две новини. Не се справят с границите. Преди две години България беше сочена за пример в справянето с нелегалната миграция. Протестът започна, когато България бе приета в Европейския банков съюз. Говоря само факти. Под мое ръководство ние изпълнихме всички технически критерии и ни се отвори вратата към еврозоната. Затова се казва “чакалня”, подчерта  Борисов.

Той коментира новината за намерените около 40 мигранти край Лукорско и пресконференцията на финансовия министър за отлагането на влизането на България в еврозоната.

Горанов си подаде оставката, не е бил в листите на ГЕРБ, коментира Борисов списъкът “Магнитски”.

Защо две години, докато ГЕРБ беше в изолация, те не си приеха законите, попита риторично Борисов. Той имаше предвид това, че отлагането за еврозоната е заради неприети 4 законопроекта.

“Аз съм вярващ човек в Господ, той днес все едно, че ми дава възможност да опровергавам всички лъжи. Депутатите на ПП и ДБ бойкотираха комисията за пране на пари. Кое е по-важното? Две години не намериха време да променят тези закони. Останаха два дни и хвърлиха вината върху ГЕРБ. Това са хора, които говорят неистини. Няма да го търпя! Асен Василев две години помпаше инфлацията! Той работеше целенасочено да не влезем в еврозоната, всичко останало са приказки“, заяви Бойко Борисов в студиото на БТВ.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!