Столичанка купи яйца в 21:50 ч., за да приготви вечеря, но посред нощ съжали жестоко…

Младо момиче купи яйца късно вечерта от столичен супермаркет, за да приготви вечеря, но посред нощ съжали за стореното. Това пише Sofia24.bg от публикация в социалните мрежи.

От снимката става ясно, че яйцата са в срок на годност, но след като момичето и приятелят й са ги консумирали са изпитали неразположение.

Сега младата жена е притеснена дали не са се заразили със салмонела.

Публикуваме целия й текст с незначителна редакторска намеса:

Закупих вчера яйцата от Т Маркет в София, кв. “Гоце Делчев” (Самият магазин е доста мизерен, случвало ми се е да попадам и на развалени пържоли и кайма). Както се вижда ясно на снимката срок на годност: 16.04.2023 г. След като вечеряхме се събудих в 5:30 сутринта с ужасни коремни болки/спазми, тежест, прилошаване и гадене, лек световъртеж, цялостно неразположение. Приятеля ми се събуди към 8:30 със същите оплаквания. Прочиствах се с активен въглен, но все още не отшумяват тия гадости, мисля, че се сме се натровили жестоко.

Има ли вероятност да слагат стари яйца в тези опаковки под предтекст, че са пресни? Препоръчвам да не ги консумирате. И ако някой има опит нека сподели, тъй като натряването с яйца е наистина много сериозно с предпоставка към салмонела“.

В коментарите девойката допълва: “В конкретната ситуация нямах избор за друг магазин, тъй като в 21:50 нямаше друг работещ наблизо…