Доц. Румен Драганов: Очакваме 11 тапи по магистралите на празниците

Директорът на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма доц. Румен Драганов обясни какво ще се случи по Великденските празници.

„Очакват се 11 тапи по магистралите и затова шофьорите трябва да карат внимателно. Предстоят 320 000 пътувания само в рамките на четири дни, тоест интензивни пътувания. На Великден, когато беше в началото на на месец май, сме стигали до половин милион и повече пътувания, но сега пътуванията ще бъдат интензивни“, каза по Нова нюз доц. Драганов.

„Къде ще отидат българите? Основно в България. Около 70 000 ще излязат в чужбина, почти толкова чужденци ще дойдат в България, те вече се виждат и пътуванията, както казваме на летището, защото наблюдаваме тези потоци на заминаващи и пристигащи.

Най-много и на първо място свършиха хотелите, които предлагат спа услуги на зимните курорти, където има изключително добри условия в момента, снежни.

Къщите за гости, малките корпоративни хотели, и, разбира се, посещение при близки роднини и приятели, които според дефиницията на Световната организация по туриза подобряват местни икономики и създават работни места“, допълни доц. Румен Драганов.