Страшна трагедия: Рак погуби майката на Гери, коварната болест сполетя и нея / СНИМКИ

Младо момиче от град Враца се нуждае от нашата помощ и подкрепа, за да живее.

Гергана Петрова е на 19 години и е с диагноза Остеосарком. Младото момиче споделя, че познава вкуса на загубата, тъй като нейната майка и вуйчо й не са успяли да се преборят с рака.

От 2017 година Гери води битка със злокачественото заболяване, което има тенденция да се среща при тинейджъри и млади хора, но може да се появи и при по-малки деца и по-възрастни хора.

“От тогава животът ми е борба. След серия химиотерапия, операция за цялостна смяна на тазобедрена става и пак химиотерапия ракът се върна с образование в белия дроб и ставата”, споделя Гергана.

Гери е претърпяла и нещастен инцидент – нелепо падане и чупене на изкуствената става. Следват две поредни животоспасяващи операции.

“Лекарската комисия взе тежкото решение да ампутира крака. Към този момент лечението ми продължава. Провеждам таргетна терапия в болница в гр. Пловдив”, отбелязва момичето.

Налага се всяка седмица Гери да пътува до Пловдив – и сами се досещате, че това са доста разходи.

“Имам разходи както за път, така и за лекарства, които приемам ежедневно. Баща ми е мой личен асистент и се налага да се издържаме само с инвалидната ми пенсия и неговата заплата като мой личен асистент”, признава 19-годишното момиче.

Гергана Петрова вярва, че ще се справи с коварната болест. Тя има нужда от скъпоструваща протеза, която ще й позволи по-свободно придвижване и пълноценен начин на живот.

“Сумата за протезата е 59 800 лв., като тя не включва престой и обучение в протезния център. Офертата е валидна 90 дни от датата на издаване (29.09.2022г.). Валидността на офертата е изтекла и сумата може да бъде по-висока.

Сумата е непосилна за нас. Всеки, който желае и има възможност, нека ми помогне”, добави Гери.

Дарителската сметка на Гергана е:
Уникредит Булбанк
BG28UNCR70001523532394 – в евро
BG71UNCR70001523532396 – в лева.
Титуляр: Гергана Емилиянова Петрова 

Можете да дарите и в платформата на фондация “Павел Андреев” тук