ГДБОП задържа бизнесмен, близък на Пепи Еврото, преди пресконференция по казуса “Осемте джуджета”

Мъж, сочен за приближен до обявения за издирване бивш следовател Петьо Петров – Еврото /на снимката/, бе задържан преди да даде брифинг на тема “Порочните методи за овладяване на съдебната система” в БТА. Това потвърдиха пред “24 часа” източници от МВР.

Задържаният Кристиян Христов е собственик на компанията за производство на асаньори “Изамет”. Именно от нея тръгна скандалът, известен като ,,Осемте джуджета”. Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от Петров да я прехвърли на Христов.

По-рано днес пък бившата съпруга на Петров – Любена Павлова, даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че именно напусналият следовател е автор на писмото със заплахи към главния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е свързано с “Осемте джуджета”, каза нашият източник. Прокуратурата е постановила той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

24 часа